Bănci și Asigurări

Raiffeisen a făcut profit de 31 mil. euro în T1

Raiffeisen a făcut profit de 31 mil. euro în T1

Autor: Razvan Voican

25.05.2012, 00:06 1587

Austriecii de la Raiffeisen au încheiat primul trimestru din acest an cu un profit net de 31 mil. euro pentru afacerile din România, aproape dublu faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Veniturile au crescut semnificativ faţă de primul trimestru din 2011, fiind susţinute de un rezultat foarte bun în activitatea de trezorerie (venituri din titluri) şi de creşterea cu peste 8% a veniturilor din activitatea noastră de bază - credite, depozite, tranzacţii bancare", spune Bogdan Popa, CFO al Raiffeisen Bank. Soldul creditelor s-a ridicat la 4,34 mld. euro, fiind cu peste 3% mai mare decât în martie 2011.

Veniturile operaţionale de 119 mil. euro au absorbit costul de 27 mil. euro cu provizioanele pentru riscul de credit, creşterea de aproape 70% faţă de costul din trimestrele anterioare fiind explicată prin provizionarea expunerii faţă de un client al diviziei corporate.

Cheltuielile administrative au scăzut cu circa 5% faţă de primul trimestru din 2011, Raiffeisen reuşind să-şi amelioreze cu aproape 10 puncte procentuale raportul cost/venit, până la 56%.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO