Bănci și Asigurări

Raiffeisen Leasing este tentata de finantarile imobiliare

02.04.2007, 17:35 11

Raiffeisen Leasing, membra a grupului financiar austriac Raiffeisen, a incheiat in 2006 contracte de finantare in valoare de peste 165 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de nivelul inregistrat in anul anterior.
Aproape 80% din portofoliul firmei de leasing il reprezinta segmentul de vehicule, in timp ce echipamentele reprezinta 20%.
"Segmentul de echipamente a inregistrat o dezvoltare semnificativa, crescand cu aproape 50% fata de anul anterior", au declarat reprezentantii companiei.
Prezenta de peste cinci ani pe piata romaneasca, Raiffeisen Leasing a decis ca din acest an sa se orienteze catre un nou segment de piata.
"Ne vom axa in 2007 pe solutiile financiare destinate proiectelor imobiliare, proiectelor din sectorul public si achizitionarii de echipamente", au mai spus oficialii firmei de leasing.
Raiffeisen Leasing nu este singura companie de pe piata leasingului care a anuntat o orientare catre alte tipuri de finantari precum leasing imobiliar si de echipamente.
Printre companiile care au abordat aceasta strategie se numara Unicredit Leasing Corporation (rezultata in urma fuziunii HVB Leasing si UniCredit Leasing), Romstal Leasing, BCR Leasing, Credit Europe Leasing (fosta Finans International Leasing), Piraeus Leasing sau Italo Romena Leasing.
Orientarea companiilor locale de leasing catre leasing imobiliar a determinat o crestere a ponderii acesteia de la sub 1% in 2003 la 5-6% anul trecut.
Raiffeisen Leasing ofera finantari pentru autoturisme, vehicule comerciale, echipamente industriale, utilaje de constructii, echipamente agricole, echipamente medicale, proiecte complexe- linii de productie, flote, proiecte comerciale si imobiliare.
In incercarea de a atrage un numar mai mare de finantari pe segmentul echipamentelor compania a lansat o promotie pentru echipamente noi de constructii, incarcare- descarcare si stivuire prin care rata dobanzii este de 6,95% si taxa de operare este de 1,5% pentru echipamente cu valori cuprinse intre 15.000 si 50.000 de euro, in timp ce pentru valori mai mari de 50.000 de euro rata dobanzii este de 6,5% si taxa de operare 1,25%.
Compania de leasing a grupului Raiffeisen are un capital social de 14,93 milioane lei si are ca actionar majoritar Raiffeisen Leasing International, cu o participatie de 99,9% din actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO