Bănci și Asigurări

Raiffeisen si-a umplut conturile cu 44 milioane de euro

09.08.2004, 00:00 22

Gruprul financiar austriac Raiffeisen, pricipalul actionar al Raiffeisen Bank, a subscris actiuni in valoare de 43,89 milioane de euro in cardul ultimei majorari de capital efectuata de banca romaneasca.
Raifesien Bank a operat in perioada 29 iunie - 29 iulie o majorare de capital prin emisiune de noi actiuni in valoare de 44 de milioane de euro. In urma acestei operatiuni, capitalul social al bancii a crecut de la 8.717 miliarde de lei la 10.520 de miliarde de lei (257,4 milioane de euro).
"Am majorat capitalul social pentru a sustine cresterea rapida a activelor bancii", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank. "In 2004 Raiffeisen Bank si-a propus o crestere de 60 % a activelor totale, o dezvoltare echilibrata a activitatii pe segmentele corporate si retail si o crestere a cotei de piata", a adaugat presedintele bancii.
Raiffeisen Bank opereaza o retea de 196 de sucursale si agentii in intreaga tara prin care ofera servicii si produse pentru persoane fizice, IMM-uri si companii mari. Banca detiena la sfarsitul anului trecut active totale in valoare de un miliarde de euro sI o cota de piata de 7%, situandu-se astfel pe locul al treilea in top. Pentru a sustine dezvoltarea rapida, banca a mai operat de la inceputul anului o majorare de capital de 42 de milioane de euro si o emisiune de obligatiuni in valoare de 34 de milioane de euro.
La mijlocul anului 2004, banca avea 1,2 milioane de clienti pe segmentul retail (dintre care peste 83.000 IMM-uri) si aproximativ 4.500 de clienti corporatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO