Bănci și Asigurări

Randamentele la titlurile de stat au scăzut în august pentru scadenţele de 1 an şi 5 ani şi au staţionat pentru alte maturităţi. Ministerul Finanţelor a împrumutat aproape 3,9 mld. Lei

Ministrul Eugen Teodorovici

Autor: Claudia Medrega

03.09.2019, 12:00 557

♦ Ministerul Finanţelor a împrumutat doar în luna august 3,86 mld. lei, uşor sub nivelul programat ♦ Suma împrumutată de Trezoreria Statului în primele opt luni de pe piaţa internă a depăşit 30 mld. lei ♦ Împrumuturile de pe pieţele externe au însumat 5,5 mld. euro.

Randamentele medii la titlurile de stat au continuat în luna august tendinţa descendentă pentru scadenţele de 1 an şi 5 ani şi au staţionat pentru alte maturităţi. Pe parcursul lunii august, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 3,86 mld. lei, uşor sub nivelul programat, de 3,99 mld. lei.

Randamentele din primele opt luni din 2019 sunt mai mari comparativ cu valorile din aceeaşi perioadă din 2018 doar pentru scadenţele extreme, de 6 luni şi de 10 ani, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor se situau în august 2019 între 3% şi 4,63% pentru maturităţile cuprinse între 6 luni şi 10 ani.

Pentru certificatele de trezorerie pe 6 luni, randamentul mediu a staţionat şi în august la 3,02%, ca şi pe parcursul celorlalte luni din acest an, aceeaşi valoare fiind şi la sfârşitul anului 2018. Însă nivelul este mai mare comparativ cu randamentul înregistrat pentru astfel de titluri în prima parte a anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO