Bănci și Asigurări

RBL isi face sucursala la Sibiu

26.07.2006, 19:02 45

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si-a extins reteaua de distributie deschizand un sediu in Sibiu. Acesta este al treilea sediu al bancii din afara Bucurestiului, dupa cele deschise la Iasi si Cluj.
Sediile din teritoriu ale RBL servesc atat pentru vanzarea produselor de economisire-creditare, coordonarea activitatii de vanzari, cat si pentru procesarea documentatiei colectate din zona respectiva.
Pe piata din zona Sibiului, banca are peste 6.200 de clienti, care au incheiat contracte de economisire-creditare. Dintre acestia, 42% au varste cuprinse intre 26 si 40 de ani. De altfel, cererea pentru produse de economisire-creditare in teritoriu este mai mare decat cea din Capitala, in ciuada potentialului economic mai ridicat al acesteia, au remarcat recent oficialii RBL.
Pentru anul acesta RBL are aprobat un plan de investitii de peste 6 milioane de euro, principalele directii fiind extinderea canalelor de distributie si promovarea produsului. Si al doilea jucator de pe aceasta nisa, HVB Banca pentru Locuinte, are in plan pentru anul acesta sa deschida sedii teritoriale, insa numarul acestora nu a fost precizat.
RBL a inceput activitatea de creditare. Intr-o prima faza, au fost acordate creditele contractate dupa un plan alternativ, care presupune o perioada de economisire de numai 3 luni, clientul fiind insa obligat sa aduca de la inceput jumatate din suma contractata. In acest caz, dobanda la creditul acordat este de 7,5% pe an, urmand ca dupa scurgerea perioadei standard de economisire (de 18 luni), dobanda sa coboare la nivelul de 6% pe an.
RBL avea in portofoliu la sfarsitul anului trecut contracte de 243 mil. euro, in timp ce depozitele atrase totalizau 28 mil. euro. Pentru anul acesta, banca asteapta cresterea depozitelor atrase de la clienti la peste 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO