Bănci și Asigurări

Salariatii BCR, cei mai atrasi de programul de fidelizare al Erste

14.06.2007, 20:20 35

Angajatii Bancii Comerciale Romane au subscris circa 30% din titlurile vandute de Erste Bank salariatilor din grup in cadrul programului de fidelizare derulat in acest an, a declarat Ionut Stanimir, purtatorul de cuvant al bancii austriece pentru Europa Centrala si de Est.
Salariatii BCR au subscris circa 220.000 de titluri, din totalul de 665.000 de actiuni cumparate de toti angajatii grupului austriac. Pachetul cumparat de salariatii romani reprezinta aproximativ 0,07% din titlurile Erste Bank.
"Angajatii BCR au subscris aproximativ o treime din actiunile subscrise la nivel de grup. De altfel, ei sunt liderii clasamentului, intrecandu-i chiar si pe angajatii din Austria", a spus Stanimir.
Salariatii BCR, precum si ai altor companii din grupul austriac, si-au putut exercita pana pe 18 mai optiunile de cumparare de actiuni Erste Bank, platind cu 20% mai putin decat pretul mediu la care au fost tranzactionate titlurile in luna aprilie pe bursa de la Viena.
Pentru programul de fidelizare din acest an, Erste Bank a anuntat scoaterea la vanzare a cel mult doua milioane de actiuni. In limita actiunilor puse in vanzare si in functie de performantele profesionale, fiecare salariat fara functie de conducere ar fi putut sa cumpere pana la 200 de titluri, potrivit reglementarilor bancii. Actiunile trebuie pastrate cel putin pana pe 30 iunie 2008, in caz contrar salariatii fiind nevoiti sa ramburseze valoarea discountului. Titlurile vor fi listate la bursa din Viena in luna iunie.
Presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila, a anuntat la inceputul lunii mai ca isi va exercita dreptul de cumparare a unui pachet de 3.000 de actiuni Erste Bank.
Salariatii BCR au preluat anul trecut aproximativ 1,3% din titlurile Erste Bank, ca rezultat al ofertei publice lansate de grupul austriac pentru preluarea pachetelor de la BCR detinute de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO