Bănci și Asigurări

Sondaj ING Bank: Patru din 10 români şi-au redus cheltuielile şi trei din 10 au economisit mai mult în perioada de izolare, peste media europeană. Totuşi, 35% nu au deloc economii, faţă de 26% în restul Europei

Sondaj ING Bank: Patru din 10 români şi-au redus...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2020, 11:24 1072

Aproximativ 46% dintre români susţin că au cheltuit mai puţini bani în perioada regimului de izolare, peste media europeană de 44%, în timp ce 31% dintre aceştia spun că au economisit mai mult, puţin peste media europeană de 30%, arată un sondaj realizat de ING Bank. 

Luxemburghezii şi italienii au fost pe primul loc atunci când vine vorba de reducerea cheltuielilor (55%), urmaţi de englezi (51%), în timp ce la capitolul economii cel mai bine stau luxemburghezii, 41% dintre ei declarând că au pus mai muli bani deoparte în această perioadă decât de obicei, urmaţi de turci (35%), iar la polul opus, se află cehii (18%) şi austriecii (23%).

În acelaşi timp, o treime dintre români au declarat în luna mai că nu au deloc economii, cu patru procente sub nivelul din decembrie 2019, de 39%, dar încă mult peste media europeană de 26%. „Impactul excepţional al crizei generate de pandemia COVID-19 va avea efecte complexe în economie, atât pe termen scurt ñ prin contracţia economică pe care o estimăm la -5,5% în 2020 -, dar şi pe termen mediu şi lung, prin schimbarea comportamentului consumatorilor sub impactul evoluţiei epidemiologice, respectiv a măsurilor de combatere a acesteia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO