• Leu / EUR4.9423
  • Leu / GBP5.8196
  • Leu / USD4.6194
Bănci și Asigurări

Sorana Mantho este noul executiv al UNSAR, organizaţia asigurătorilor din România, o piaţă de 3 mld. de euro

Sorana Mantho este noul executiv al UNSAR, organizaţia asigurătorilor din România, o piaţă de 3 mld. de euro

Sorana Mantho

Autor: Cristina Bellu

28.04.2017, 13:19 514

Uniunea Naţională de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a numit-o la conducerea instituţiei pe Sorana Mantho, care are o experinţă profesională de peste 25 de ani în domeniul juridic, în public şi corporate affairs, evoluând pe poziţii de management la nivel naţional şi regional, în cadrul companiilor în care şi-a desfăşurat activitatea.

Timp de 18 ani, Sorana Mantho a lucrat în corporaţii internaţionale de top din telecomunicaţii, industria siderurgică şi industria tutunului,  unde a făcut parte din echipele de management. În calitate de consultant a condus proiecte pentru îmbunătăţirea cadrului de reglementare a afacerilor. 

Conducerea UNSAR  a mai validat extinderea echipei cu trei noi poziţii cheie pentru coordonarea activităţilor pe secţiuni, în vederea implementării strategiei UNSAR 2020.

Astfel, Alexandru Printz, Iulia Nicola şi Roxana Băluţă vor fi coordonatori pe secţiunile Viaţă şi Sănătate, Auto şi Non-Auto.

Alexandru Printz, coordonator al secţiunii de asigurări auto, este un profesionist cu peste 15 ani de experienţă în sectorul financiar – bancar . A lucrat în cadrul unei companii multinaţionale de top din asigurări, în management de proiecte şi arhitectură de business şi în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci din România unde a ocupat diferite poziţii de management. A fost implicat în proiectul de educaţie financiară “Şcoala de Bani”.

Iulia Nicola, coordonator al secţiunii asigurărilor generale Non-Auto, are o experienţă de peste 16 ani în asigurări generale şi a condus timp de peste 7 ani departamentul de Subscriere în una dintre companiile de top din asigurări. Ea a coordonat proiecte complexe, de la crearea şi dezvoltarea produselor de asigurare, implementare IT, subscriere şi managementul portofoliului, până la recrutarea şi formarea echipelor. De-a lungul carierei, Iulia  a mai fost implicată în grupurile de lucru din cadrul UNSAR, iar acum va avea ocazia să coordoneze unul dintre ele.

Roxana Băluţă, coordonator al secţiunii de asigurări de Viaţă şi Sănătate, are o carieră de peste 11 ani în asigurări, dezvoltată alături de una dintre cele mai cunoscute companii din industrie. Experienţa ei include gestionarea şi dezvoltarea produselor de viaţă şi sănătate, management de proiect atât la nivel local, cât şi în proiecte internaţionale.

Am atins încă un obiectiv din strategia asumată de UNSAR pentru perioada 2017 – 2020 şi am definitivat o nouă echipă în care credem. Noii colegi vor începe activitatea în perioada următoare, iar după etapa de tranziţie vor demara implementarea efectivă a proiectelor UNSAR pentru atingerea obiectivelor propuse. UNSAR îşi doreşte ca piaţa să se dezvolte, să fie recâstigată încrederea clienţilor şi să se alinieze cât mai uşor şi eficient la standardele europene”, a declarat Adrian Marin, Preşedintele UNSAR.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9423
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9417
Azi: 4.6194
Diferență: -0,2031
Ieri: 4.6288
Azi: 5.8196
Diferență: 0,5008
Ieri: 5.7906
Azi: 4.8107
Diferență: 0,1082
Ieri: 4.8055