Bănci și Asigurări

Sorin Popa: Avem 18% din piata si vrem sa o fidelizam

12.01.2005, 00:00 17

BRD Grouppe Societe Generale a ajuns la sfarsitul anului trecut la o cota de piata de 18% din punctul de vedere al activitatii, respectiv credite acordate si depozite atrase.
"In prezent detinem o cota de piata de aproximativ 18% din punctul de vedere al activitatii, potrivit estimarilor noastre. Din cate stim in ultima perioada am reusit sa atragem clienti noi, unii proveniti de la alte banci din sistem", a declarat Sorin Popa, director general adjunct la BRD Groupe Societe Generale. El afirma ca in anul 2004 dinamica bancii a depasit planurile propuse.
Principala directie pe sectorul de retail anul acesta va fi fidelizarea clientelei, mai spune Popa, dupa ce in 2004 accentul a fost pus pe crestere. "Pentru urmatorii trei ani avem planuit sa deschidem cate 30 de unitati. Dorim sa ne dezvoltam intr-un ritm sanatos", a mai adaugat Popa.
BRD - SocGen va pune accent in continuare pe produsele de baza in dezvoltarea pe sectorul de retail, respectiv creditele si depozitele "simple", precum si pe conturile de economii. Acestea reprezinta un prim pas, pentru atragerea clientilor. "Incercam sa construim o relatie de durata cu clientul, iar odata ce nevoile acestuia se diversifica, ii oferim si produse mai dezvoltate", explica Popa. El sustine ca relatia client - banca trebuie sa reprezinte mai mult decat simplul transfer de bani, mergandu-se spre consiliere si oferirea de solutii adecvate fiecarui caz.
Fidelizarea clientelei a constituit o preocupare pentru bancheri inca de anul trecut, imediat dupa ce segmetul de retail a luat amploare. Experienta sistemelor bancare mai dezvoltate arata ca atragerea unui client nou, in conditiile unei piete puternic concurentiale, este mult mai costisitoare decat pastrarea unuia vechi. Astfel, bancile ofera clientilor stabili diferite avantaje, de la rapiditate in acordarea imprumuturilor la consiliere financiara si chiar solicitarea unor garantii mai mici sau dobanzi mai avantajoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO