Bănci și Asigurări

Turcii de la Credit Europe caută bani la clienţii cu profesii liberale

Autor: Ciprian Valentin Botea

10.01.2012, 00:00 406

Credit Europe Bank, filiala locală a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia, vrea să atragă depozite de la clienţii cu profesii liberale (medici, avocaţi sau notari) cu dobânzi de până la 7,75% pe an la lei şi 3,75% pe an la euro. Dobânzile standard ajung la 6,75% pe an la lei şi 3,25% pe an la euro, dar clienţii care vin cu banii la bancă până la sfârşitul lunii februarie primesc dobânzi majorate cu un punct procentual la lei şi 0,5 puncte procentuale la euro.

Banca plăteşte până la sfârşitul anului dobânzi mai mari cu un punct procentual la lei şi 0,5 puncte procentuale la euro faţă de oferta standard şi la depozitele constituite prin internet banking de persoanele fizice. Băncile locale duc o luptă strânsă pentru resursele de la clienţi şi au urcat dobânzile spre 8% pe an la lei şi 5% pe an la euro pentru a compensa pierderea sprijinului băncilor-mamă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO