Bănci și Asigurări

UniCredit a împrumutat 2,2 miliarde euro de la BCE, iar Intesa Sanpaolo 8,6 miliarde euro

UniCredit a împrumutat 2,2 miliarde euro de la BCE, iar...

Autor: Luiza Chiroiu

12.12.2014, 12:45 366

Federico Ghizzoni, directorul general al UniCredit, a precizat că cea mai mare parte dintre fondurile obţinute va fi folosită pentru operaţiunile din Austria, potrivit Reuters.

Anterior, în cadrul primei licitaţii organizate de BCE în luna septembrie, UniCredit a împrumutat 7,75 miliarde euro, iar Intesa Sanpaolo 4 miliarde euro.

De asemenea, şi Veneto Banca, prezentă pe piaţa din România, a accesat un credit în valoare de aproape 1 miliard euro în a doua rundă a programului de acordare de credite ieftine al BCE.

În total, băncile italiene au împrumutat 24,1 miliarde euro de la instituţia bancară, comparativ cu 19 miliarde euro în luna septembrie.

Băncile din zona euro au împrumutat, joi, 129,84 miliarde euro de la BCE în cadrul celei de-a doua licitaţii de credite ieftine organizate de instituţie ca măsură pentru stimularea economiei din regiune, sub estimările analiştilor, care se aşteptau ca băncile să atragă cel puţin 150 miliarde euro.

Programul de împrumuturi pe patru ani, prin care băncile vor primi finanţări mai ieftine ca să suplimenteze creditarea către consumatori, face parte din pachetul de măsuri pentru stimularea economiei adoptat de BCE în luna iunie.

UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, avea 185 de sucursale în România la finalul lunii septembrie. Grupul bancar a raportat un profit consolidat în România de 35 milioane euro în primele nouă luni, în scădere cu 22,9% comparativ cu rezultatul de 45 milioane euro înregistrat în perioada similară anul trecut.

Grupul italian este prezent în România prin grupul UniCredit Ţiriac, care include UniCredit Ţiriac Bank şi filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing România, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN şi UniCredit Insurance Broker.

Intesa Sanpaolo, prezentă în România din 2008, avea active în valoare de 1,1 miliarde euro pe piaţa locală la sfârşitul primelor nouă luni, în scădere de la 1,2 miliarde euro la sfârşitul anului trecut. Banca a înregistrat un profit net de 3 milioane euro în perioada menţionată, după pierderi de 3 milioane euro în ianuarie-septembrie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO