Bănci și Asigurări

UniCredit a inghitit Banca di Roma, cu active de 97 mil. euro

UniCredit a inghitit Banca di Roma, cu active de 97 mil. euro

Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank

13.06.2008, 22:18 495

Sucursala Bucuresti a grupului italian Banca di Roma, care a fost preluat anul trecut de UniCredit Group, a fost absorbita de UniCredit Tiriac Bank odata cu incheierea procesului de transfer operational inceput in decembrie 2007.
Sucursala a adus in bilantul UniCredit Romania active de peste 97 de milioane de euro, plus un portofoliu de circa 500 de clienti - jumatate persoane fizice, jumatate companii - si 20 de angajati.
Ultima etapa a procesului de absorbtie a fost dedicata activitatilor administrative de inchidere si radiere a sucursalei, UniCredit Tiriac preluand practic portofoliul de clienti, angajatii, activele si pasivele locale ale Banca di Roma
"Transferul operational al activitatii Banca di Roma a venit ca o consecinta a fuziunii ample de la nivel european dintre UniCredit Group si Capitalia. Banca va ramane si in continuare concentrata pe planurile de extindere organica, pe imbunatatirea modelului de servicii si a calitatii oferite tuturor clientilor", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Fuziunea dintre UniCredit Group si Capitalia a avut loc in octombrie 2007, determinand inceperea integrarii sucursalelor Banca di Roma (detinuta de Capitalia) in entitatile bancare controlate de UniCredit in toate tarile in care ambele grupuri financiare erau prezente.
Preluarea sucursalei Banca di Roma are o influenta redusa la nivelul activelor UniCredit Tirica, care insumau 3,7 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie.
Dispare astfel unul dintre brandurile de nisa de pe piata bancara. Banca di Roma a venit in Romania in 2001, la vremea respectiva fiind unul dintre cei mai puternici jucatori financiari din Italia. De la bun inceput s-a orientat spre deservirea clientilor sai traditionali italieni care aveau operatiuni locale si, in general, spre companiile cu capital italian. Banca di Roma a fost al treilea nume italian intrat pe piata bancara, dupa Monte dei Paschi si Veneto Banca.
In cei 7 ani in care a operat pe piata, Banca di Roma si-a pastrat profilul de banca de nisa, fara a se arata interesata de vreo achizitie care sa o transforme intr-un jucator de anvergura.
Procesul de consolidare care a avut anul trecut in Italia prin preluarea Capitalia/Banca di Roma de catre UniCredit se reflecta si pe piata romaneasca prin disparitia unui dintre jucatorii de talie mica. UniCredit Tiriac Bank poate profita de aceasta operatiune prin imbogatirea portofoliului de clienti companii cu capital italian.
UniCredit Tiriac Bank se pozitioneaza pe piata ca un "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent circa 600.000 clienti prin intermediul a 172 de unitati bancare. Banca furnizeaza in Romania o produse si servicii specializate prin mai multi parteneri: UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration si HVB Banca Pentru Locuinte. HVB Locuinte ar urma sa iasa curand din grup in masura in care se vor finaliza negocierile de vanzare catre Raiffeisen Banca pentru Locuinte. In schimb, din toamna va aparea o alta subsidiara, UniCredit Consumer Finance, care se va concentra pe produse de finantare pentru clientela de retail de masa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO