Bănci și Asigurări

UniCredit, BCR şi Impuls Leasing conduc topul celor mai profitabile companii de leasing financiar în 2018

UniCredit, BCR şi Impuls Leasing conduc topul celor mai...

Autor: Anelis Baciu

19.06.2019, 08:45 920

UniCredit, BCR şi Impuls Leasing au fost anul trecut cele mai profitabile companii de leasing financiar din piaţa locală, arată datele ZF agregate de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

De departe, cea mai profitabilă companie de leasing financiar a fost în 2018 UniCredit Leasing, divizia de profil a băncii cu acelaşi nume şi cea mai mare companie din piaţă. Profitul UniCredit rămâne semnificativ mai mare decât câştigurile raportate de principalii concurenţi, deşi anul trecut s-a redus cu circa o treime, până la 70 mil. lei.

Pe locul secund în topul profitabilităţii s-a situat anul trecut BCR Leasing. Divizia de leasing financiar a BCR a înregistrat o creştere de 12% a profitabilităţii, până la 45 mil. lei.

Podiumul a fost completat de compania independentă Impuls Lea­sing care a raportat la Ministerul de Finanţe un câştig net de 33,5 mil. lei, cu circa 61% mai mult decât în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO