Bănci și Asigurări

UniCredit finanteaza Complexul Rovinari cu 77,5 mil. euro

17.11.2008, 21:30 22

In pofida restrangerii resurselor, piata creditului corporate consemneaza o finantare importanta prin pachetul de 77,5 milioane de euro pe care societatea de stat Complexul Energetic Rovinari l-a contractat de la UniCredit Tiriac Bank pentru sustinerea programului de investitii de mediu.

Perioada maxima a pachetului de finantare este de pana la 10 ani, iar creditul va fi garantat partial printr-o scrisoare de garantie emisa de Eximbank.
Acesta reprezinta primul credit de investitii acordat de catre UniCredit Tiriac Bank Complexului Energetic Rovinari. La inceputul acestei luni si Grupul International Railway Systems, detinut de omul de afaceri Cristian Burci, a obtinut un credit de 100 mil. euro de la patru banci, coordonate de Royal Bank of Scotland, pentru dezvoltarea grupului si refinantare.
Astfel de tranzactii arata ca piata locala a creditului pentru companii nu este inghetata, desi bancile trebuie sa faca fata diminuarii resurselor, iar clientii lor trebuie sa-si asume costuri mult mai mari decat la inceputul anului pentru a putea accesa noi credite.
"In mediul economic actual, un astfel de credit arata ca proiectele viabile si bine structurate isi gasesc finantare in continuare. Vom continua sa sustinem proiectele de investitii care au potential de dezvoltare pe termen lung, indeosebi pe cele din domeniul energiei", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank.
Complexul Energetic Rovinari este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata productiei de energie electrica, avand o cota de piata de 11% in 2007. Societatea este detinuta de AVAS in proportie de 76%, restul de actiuni fiind transferat Fondului Proprietatea.
Pentru reducerea emisiilor de dioxid de sulf, compania va monta instalatii de desulfurare a gazului de ardere pentru fiecare din unitatile generatoare de energie electrica, in cadrul unui program de investitii evaluat la 162,7 milioane de euro, care urmeaza sa se incheie in anul 2012. Finantarea de la UniCredit va asigura suportul necesar derularii primei etape a programului de investitii de mediu, in valoare de 97,6 milioane de euro.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO