Bănci și Asigurări

UniCredit iese cu un card de debit pentru companii

22.06.2006, 18:45 37

UniCredit Romania a lansat ieri primul sau card de debit in lei emis sub sigla Visa - UniCredit Visa Business Electron, cu utilizare locala si internationala si care este destinat clientilor companii si persoanelor fizice autorizate pentru un control eficient al cheltuielilor efectuate de angajati sau asociati in interes de serviciu.
Cardul permite detinatorului definirea unui numar nelimitat de subconturi distincte atasate la un cont curent comun, in vederea unei mai bune gestionari interne a fondurilor disponibile.
Instrumentul de plata poate fi utilizat in limita soldului disponibil al contului curent deschis, dar banca ofera si posibilitatea de atasare de subconturi care pot fi alimentate cu suma dorita, controland astfel accesul utilizatorului la intregul disponibil din contul curent.
"Monitorizarea cheltuielilor, de regula un proces lung si complex, devine acum o activitate mult mai usoara, permitand companiilor sa administreze bugetele mai eficient si sa faca in plus si o importanta economie de timp?, spune Catalin Cretu, vicepresedinte al Visa International CEMEA.
UniCredit Visa Business permite utilizatorilor desemnati efectuarea de cumparaturi la POS-urile din reteaua comerciantilor acceptanti Visa din Romania si din alte peste 160 de tari.
Din punctul de vedere al costurilor pentru retragerile de numerar, clientii UniCredit Romania beneficiaza de comisioane identice cu cele din reteaua proprie (0,5% din suma retrasa) la oricare dintre bancomatele UniCredit Romania, ale HVB Bank sau ale Bancii Tiriac, reteaua unificata a celor trei banci totalizand 335 de ATM-uri.
Pana acum, UniCredit emitea carduri sub sigla MasterCard - cardurile de credit UniCredit Business MasterCard, UniCredit Standard MasterCard si UniCredit Gold MasterCard, si cardul de debit UniCredit Maestro.
In acest moment pe piata se afla 7,8 milioane de carduri din care cardurile de credit s-ar situa in jurul a 400.000.
Bancile fac eforturi sustinute de marketing pentru a promova cardurile ca instrumente de plata, dar problema este ca sunt prea putine locuri in care cardurile sunt acceptate la plata. Marea majoritate a celor care primesc salariile pe card retrag imediat cash-ul de la ATM.
UniCredit, HVB si Banca Tiriac urmeaza sa devina o singura entitate care va ocupa locul trei pe piata bancara locala, cu active de peste trei miliarde de euro. Ei se vor bate cu Raiffeisen pentru pozitia a treia, primele doua locuri fiind ocupate de BCR si BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO