Bănci și Asigurări

UniCredit iese din Capitala dupa clientii cu bani

28.01.2008, 17:09 15

UniCredit Tiriac gestioneaza active de peste 200 mil. euro pentru 1.000 de clienti individuali cu averi importante, prin divizia sa de private-banking.
Dupa ce valoarea activelor administrate a urcat anul trecut cu 50%, banca s-a decis sa extinda activitatea diviziei de private-banking in afara Bucurestiul, echipe specializate urmand sa targeteze clientii in celelalte orase mari din tara.
"Pentru 2008 ne-am propus sa avem o prezenta cat mai buna si in afara capitalei, sa diversificam paleta de instrumente de investitii", spune Monica Ionescu, sefa diviziei de private-banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank. Intr-o prima faza, extinderea va fi realizata prin alocarea de consultanti specializati in orasele cu potential semnificativ din tara.
Deocamdata, banca a inaugurat o unitate dedicata clientilor de private-banking in Capitala.
Serviciile de private-banking se adreseaza clientilor cu averi lichide de peste 100.000 de euro. Cei peste 1.000 de clienti din portofoliul UniCredit Tiriac de la sfarsitul anului trecut aveau insa in medie active de 200.000 de euro.
Pentru acesti clienti, banca ofera solutii de investitii in fonduri deschise, portofolii de actiuni si obligatiuni, precum si produse structurate personalizate, construite in colaborare cu celelalte subsidiare ale grupului - CAIB Securities, Pioneer Asset Management si UniCredit Markets and Investment Banking.
UniCredit Tiriac continua practic activitatea de private banking a HVB Bank, care era unul dintre cei mai vechi jucatori de pe piata.
UniCredit Tiriac Bank a devenit operationala anul trecut, odata cu finalizarea fuziunii dintre HVB, Banca Tiriac si UniCredit Romania. Banca detine active de peste 3,3 mld. euro si opereaza o retea de 141 de unitati. In septembrie anul trecut banca ocupa locul sase in sistem din punctul de vedere al activelor, potrivit datelor BNR.
De anul trecut piata serviciilor de private-banking a inceput sa se aglomereze, mai multi jucatori, inclusiv dintre bancile de mici dimensiuni, anuntand planuri in acest sens.
Astfel, jucatorilor vechi precum ING, BRD, BCR, Raiffeisen sau Bancpost li s-au adaugat nume noi, de la ABN Amro pana la Credit Europe Bank. OTP Bank si MKB Romexterra pregatesc de asemenea lansarea de astel de servicii in prima parte a anului.
Si austriecii de la Volksbank au anuntat recent ca vor lansa o oferta de private-banking din trimestrul al doilea. Totusi, pragul impus de Volksbank este ceva mai ridicat: clientii trebuie sa aiba active de peste 250.000 de euro pentru a se califica la aceste servicii, in conditiile in care solutiile de investitii vor fi oferite direct de subsidiarele grupului de la Londra sau Luxemburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO