Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing împrumută 50 mil. euro de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor

UniCredit Leasing împrumută 50 mil. euro de la BEI...

Autor: Razvan Voican

13.06.2014, 00:05 190
UniCredit Leasing, cea mai mare companie de pe piaţă, cu o cotă de circa 18%, încearcă să stimuleze cererea de finanţare pentru înlocuirea flotelor de vehicule comerciale grele şi uşoare cu o ofertă de dobândă de 4,49% în euro valabilă până la sfârşitul lunii august pe baza finanţării ieftine atrase de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). Firma de leasing a semnat ieri cu BEI contractul pentru o linie de credit de 50 mil. euro care urmează să vină în două tranşe - în iulie şi anul viitor - şi care este destinată clienţilor IMM cu cifra de afaceri până la 50 mil. euro şi cel mult 250 de angajaţi.
 
„Prin oferta de 4,49% transferăm avan­tajul de preţ pe care ni-l conferă finanţarea de la BEI“, spune Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing, precizând că în prima parte a anului mai mulţi trans­portatori internaţionali şi-au reînnoit flotele, contribuind astfel la o creştere a pieţei leasingului cu peste 20% pe pri­mele patru luni faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Compania se pregăteşte să lanseze un produs special pentru finanţarea achiziţiilor de echipamente medicale, un alt ţel fiind finanţările pentru echipamente agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO