Bănci și Asigurări

Volksbank va fi deţinută de un SRL austriac, după modelul Erste-BCR

Volksbank va fi deţinută de un SRL austriac, după modelul Erste-BCR

Foto Victor Ciupuligă

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

05.09.2011, 00:00 597

Volksbank, a şasea bancă locală după active, va fi scoasă în această lună din participaţiile Voksbank International (VBI), urmând să fie deţinută de un vehicul special al Volksbank AG, după modelul practicat de Erste Bank în cazul BCR.

"Va fi un vehicul cu o structură a acţionariatului identică celei de la Volksbank International şi nu va fi acţionar doar Volksbank AG. Transferul este aşteptat să se realizeze până la sfârşitul lui septembrie", a declarat Johann Lurf (foto), preşedinte al Volksbank Romania.

Fililala din România a Volksbank a fost exclusă din tranzacţia prin care Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va prelua diviziile grupului austriac din Europa Centrală şi de Est, aflate sub umbrela Volksbank International. Volksbank are o participaţie de 51% la VBI, în timp ce Banque Populaire Caisse d'Epargne din Franţa şi DZ Bank şi WGZ Bank din Germania deţin fiecare 24,5% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO