Buget 2012

Baronii PDL i-au cerut lui Boc acces direct la buget

Baronii PDL i-au cerut lui Boc acces direct la buget

Autor: Raul FLOREA

14.11.2011, 20:13 754

Liderii cu greutate în PDL îl presează pe premier să dea drumul sumelor promise primarilor şi chiar să traseze de la zero modul în care fondurile ajung la aleşii locali, notează Gândul.info, menţionând că Sorin Frunzăverde i-a spus lui Emil Boc: "Am ajuns mai rău decât pe vremea lui Adrian Năstase".

Împărţirea banilor pe care Guvernul îi va aloca anul viitor reactivează disputele în PDL. Liderii cu greutate în partid îl presează pe premierul Boc să dea drumul sumelor pe care aceştia le-au promis primarilor şi chiar să traseze de la zero modul în care fondurile ajung la aleşii locali.

După ce, în cadrul întâlnirii de duminică seară de la Vila Lac, i s-au plâns prim-ministrului că primarii PDL nu au garanţia că vor putea finaliza lucrările de investiţii pe baza bugetului de anul viitor, fapt ce ar urma să pună în pericol scorul electoral, şefii de filiale au reluat problema, a doua zi, în cadrul Biroului Permanent al partidului.

Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, i-a cerut lui Boc să renunţe la derularea banilor prin intermediul ministerelor, astfel încât fondurile să fie repartizate direct consiliilor judeţene şi primăriilor. "Avem un sistem ultracentralizat. Am ajuns mai rău decât pe vremea lui Adrian Năstase", i-a spus Frunzăverde lui Boc, conform surselor Gândul.info. Sărirea din schemă a ministerelor în ceea ce priveşte traseul banilor de la guvern către autorităţile locale i-a adus la un numitor comun pe aproape toţi greii din teritoriu care au participat la BPN. În spatele prim-vicelui pedelist s-au grupat preşedintele PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, preşedintele PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi preşedintele PDL Ilfov, Cristache Rădulescu. Citiţi mai mult despre ce i-au cerut baronii PDL lui Emil Boc pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO