Burse - Fonduri mutuale

​Acţionarii BVB au votat fuziunea cu bursa de la Sibiu, majorarea capitalului social, un nou membru în consiliu şi un comision fix de 0,95 lei pe ordin executat

​Acţionarii BVB au votat fuziunea cu bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

12.04.2017, 18:18 618

Acţionarii BVB, în principal societăţile de investiţii financiare, au aprobat în şedinţa de astăzi fuziunea cu bursa de la Sibiu, completarea componenţei bursei prin numirea Claudiei Gabriela Ionescu, pentru durata rămasă din mandatul acordat lui Radu Toia, ca urmare a renunţării acestuia la acest mandat.

Totodată acţionarii au decis majorarea capitalului social al BVB prin emiterea unui numar maxim de 401.400 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare acţiune având valoarea nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la 76,6 mil. lei lei la valoarea maximă de circa 81 mil. lei.

Acţionarii SIBEX vor primi un număr întreg de acţiuni în societate conform ratei de schimb indicată în proiectul de fuziune, aplicată la numărul de acţiuni pe care le deţin în SIBEX la data de înregistrare a hotărârii de aprobare a fuziunii şi după rotunjire în jos, menţionează BVB.
“Acţionarii SIBEX vor fi compensaţi pentru fracţiunile de acţiuni rezultate ca urmare a rotunjirii în jos ca fracţie corespunzătoare raportată la valoarea de piaţă a unei acţiuni BVB, stabilită prin raportul de evaluare, anume 35,872416 lei”.

Bursa a introdus de asemenea un tarif fix pe ordin executat aplicat pentru piaţa regular acţiuni din cadrul pieţei reglementate la vedere de 0,95 lei. “Tariful se percepe pentru execuţia unui ordin, indiferent de numărul de tranzacţii generate într-un interval de timp”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO