Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Compa si-au marcat profitul din majorare

26.09.2007, 18:02 18

Actiunile producatorului de piese auto Compa Sibiu (CMP) au pierdut ieri peste 13%, pe fondul unor tranzactii mai ridicate decat de obicei, in valoare de circa un milion de lei (300.000 de euro).
Tranzactiile realizate ieri cu aceste titluri a reprezentat circa 0,3% din capitalul majorat al companiei. Scaderea actiunilor Compa a fost cauzata de faptul ca marti a fost prima zi in care actionarii companiei au putut beneficia de noile actiuni emise in urma majorarii de capital pe care compania a desfasurat-o in perioada precedenta, dupa ce titlurile au reintrat ieri la tranzactionare in urma inregistrarii acestei operatiuni.
Astfel, o parte a actionarilor Compa au ales sa-si valorifice participatiile pe Bursa, dupa ce in majorarea de capital acestia au putut subscrie actiuni la valoarea nominala de 0,1 lei/actiune. Titlurile Compa au fost tranzactionate marti in piata la un pret mediu de 1,54 lei/actiune.
Capitalul social al Compa a fost majorat cu circa 47%, la 21,88 mil. lei (6,4 mil. euro), cu sumele stranse de la actionarii companiei, care au adus peste 7 mil. lei (2,2 mil. euro) in societate.
In urma subscrierilor efectuate, Asociatia Salariatilor si-a majorat participatia la 54,6%. Anterior majorarii de capital, fondul american de investitii Julius Baer a fost raportat pe Bursa cu un pachet de 6,2% din actiunile Compa.
Dupa prima jumatate a anului, Compa a raportat un profit net de 7,28 mil. lei (2,2 mil. euro), de peste doua ori mai ridicat comparativ cu primele sase luni ale anului precedent. Afacerile companiei au avansat in aceeasi perioada cu 38%, la 153,4 mil. lei (46,3 mil. euro). Titlurile Compa Sibiu au fost cotate la inchiderea sedintei de ieri la pretul de 1,5 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 96 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO