Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Concefa au aprobat majorarea capitalului cu 3,4 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

30.08.2011, 14:39 325

Acţionarii firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), controlată de omul de afaceri Horaţiu Cercel, au aprobat recent operaţiunea de majorare a capitalului cu suma de de 14,2 mil. lei (circa 3,4 mil. euro) prin aport în numerar şi prin conversia unor creanţe în acţiuni ale unor acţionari. Fiecare acţionar al Concefa va avea dreptul să subscrie un nou titlu la fiecare patru acţiuni deţinute anterior.

Operaţiunea de majorare a capitalului vine în contextul în care firma şi-a luat angajamentul de a ajunge la capitaluri proprii de 30 mil. euro, una dintre cerinţele listării la prima categorie a Bursei. La începutul acestui titlurile Concefa au fost transferate pe piaţa reglementată a BVB după ce anterior se tranzacţionau pe piaţa RASDAQ.

La 30 iunie 2011 compania de construcţii avea capitaluri proprii de 103,4 mil. lei (24,5 mil. euro), iar în urma majorării de capital acestea s-ar putea creşte la 27-28 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO