Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Electrica au acceptat fuziunea dintre distribuitorul şi furnizorul de energie electrică şi trei filiale ale sale

Acţionarii Electrica au acceptat fuziunea dintre...

Autor: Tibi Oprea

24.08.2023, 15:01 2224

Acţionarii Electrica (simbol bursier EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică, au aprobat în adunarea generală extraordinară din 23 august de principiu fuziunea prin absorbtie dintre compania de stat în calitate de societate absorbantă şi filialele Societatea Electrica Productie Energie SA (EPE), Electrica Energie Verde 1 SRL (EEV) si Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. (GECI) ca societăţi absorbite.

Potrivit aceloraşi hotărâri, acţionarii au aprobat majorarea garanţiei acordate de către Electrica în cadrul facilităţii de credit la termen, non-revolving, încheiată între BERD şi DEER, în vederea finanţării activităţii curente, cu precădere a achiziţiei de energie electrică necesară acoperirii consumului propriu tehnologic şi a deficitului de lichiditate. Valoarea facilităţii de credit se va majora de la 180 mil. lei până la 240 mil. lei.

„Valoarea garantiilor furnizate de ELSA (care nu vor fi garantii reale) este de 130% din valoarea facilitatii de credit majorata (pana la 240.000.000 Ron), exprimata in Eur sau echivalent in Ron si calculata la cursul de schimb BNR pentru Eur/Ron de la data avizarii de catre Consiliul de Administratie al ELSA a notei de fundamentare.  Cu toate acestea, garantia va putea fi constituita si prin raportare la cursul BNR Eur/Ron de la data semnarii actului aditional la contract si/sau constituirii/suplimentarii garantiei”, este continuarea hotărârii.

Electrica are 3 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 48,8% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile EL înregistrează o creştere de 5,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 108,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO