Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Transelectrica nu au făcut nicio propunere pentru Consiliul de Supraveghere al companiei până la data limită

Acţionarii Transelectrica nu au făcut nicio propunere...

Autor: Roxana Rosu

26.10.2017, 10:17 435

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Transelectrica, a solicitat completarea convocatorului adunării generale a acţionarilor din 9 noiembrie, în vederea desemnării unor membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere al companiei, după ce până la data limită,  23 octombrie, nu a fost depusă nicio candidatură pentru aceste funcţii.

Membrii provizorii ar urma să fie numiţi pe o perioadă de 4 luni începând cu data de 30 noiembrie. 

Potrivit convocatorului Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), primul punct pe ordinea de zi este desemnarea noilor membri în Consiliul de Supraveghere. ”În ceea ce priveşte punctul 1 al ordinii de zi a Adunării generale ordinare a acţionarilor, convocată pentru data de 09 noiembrie 2017, astfel cum a fost completată mai sus, prin raportare la expirarea, la data de 23 octombrie 2017, a termenului pentru transmiterea de către acţionari a unor propuneri privind candidaţii pentru posturile de membru al Consiliului de Supraveghere şi având în vedere că, până la acea dată Compania, nu a primit propuneri privind candidaţii pentru posturile de membru al Consiliului de Supraveghere, precizăm că nu sunt întrunite la acest punct condiţiile pentru adoptarea unei hotărâri în cadrul şedinţei Adunării generale ordinare a acţionarilor”, se arată în anunţul de completare a convocatorului emis de Ministerul Economiei.

Acţionarii urmează să decidă în AGA şi remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere. 

Transelectrica are în prezent şapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere: Ştefan Valeriu Ivan (fost consilier la Ministerul Energiei), Marius Iulian Carabulea (secretar general Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom), Bogdan Bobora (fost controlor financiar Heidelbergcement România), Beatrice Ambro (manager general Efficient Accounting Bucureşti), Cristian Eugen Radu (preşedinte al board-ului şi fost director naţional de vânzări al Carpatica Asig) şi Corneliu Soroceanu (director executiv Romenergo).

Compania a publicat în primul semestru rezultate financiare în linie cu aşteptările analiştilor, respectiv un profit net de 98 mil. lei, minus 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, şi afaceri de 1,7 mld. lei, plus 29%. Motivul principal al scăderii profitului a fost scăderea tarifelor aprobate de ANRE. Transelectrica are 2,1 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,7% de statul român prin Ministerul Energiei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO