Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alro au crescut cu 3,9% pe Bursă după anunţul privind oferta de vânzare a 21% din companie

Acţiunile Alro au crescut cu 3,9% pe Bursă după anunţul privind oferta de vânzare a 21% din companie

Autor: Andrei Chirileasa

19.05.2011, 11:26 418

Acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) aucâştigat 3,9% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare, după ceacţionarul majoritar, grupul Vimetco, a anunţat că intenţionează săvând 21% din acţiunile companiei.

Titlurile Alro se tranzacţionau la ora 11:00 la 4 lei,capitalizarea companiei fiind de 693 mil. euro. La acest preţ,ruşii care controlează Vimetco şi, implicit Alro, ar obţine 145mil. euro din vânzarea acţiunilor.

Dacă se va materializa, oferta secundară de vânzare a 21% dinAlro ar fi una dintre cele mai importante tranzacţii din istoriaBursei de Valori Bucureşti (BVB), echivalând cu o nouă listare.

Asta deoarece Alro are în prezent un free-float (acţiunidisponibile la tranzacţionare) extrem de mic, de circa 2%, şiimplicit o lichiditate redusă. În prezent Vimetco deţine împreunăcu Conef SA 88% din acţiunile Alro, iar alte 10% sunt înportofoliul Fondului Proprietatea.

Coordonatorul global al SPO, în cazul în care aceasta se vamaterializa, va fi UniCredit Bank AG (prin intermediul UniCreditCAIB Securities România SA), şi intermediari şi Joint Bookrunnersvor fi UniCredit Bank, ING Bank şi Raiffeisen Capital &Investment

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO