Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Conpet Ploieşti, care ar putea intra în compoziţia BET în martie, au plus 6% în acest an

Acţiunile Conpet Ploieşti, care ar putea intra în...

Autor: Liviu Popescu

25.01.2017, 00:00 370

Acţiunile Conpet Ploieşti (COTE), transportatorul prin conducte şi căi ferate al petrolului, afişau pe 23 ianuarie un preţ de 83,8 lei, în urcare cu 6% faţă de începutul anului. De la începutul acestui an, au avut loc 525 de tranzacţii cu acţiuni Conpet în valoare de circa 3 milioane de lei. În ultimele 12 luni, cotaţia COTE s-a apreciat cu 10% pe fondul unui rulaj de 51 mil. lei.

Conpet ar putea intra în martie în compoziţia indicelui BET, alături de ceilalţi 10 emitenţi care alcătuiesc acest indice. În prezent, compania controlată de stat este pe lista de monitorizare a BVB cu privire la trecerea în prima ligă bursieră. Conpet Ploieşti are 726 milioane lei capitalizare, iar mâine îşi va anunţa rezultatele preliminare pentru anul 2016 şi va da astfel startul sezonului de reportare anual. Statul controlează 58,7% din companie prin intermediul Ministerului Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO