Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Transport Trade Services, în scădere abruptă vineri la Bursa de Valori, pe fondul unei tranzacţii fulger de 48 mil. lei la un preţ mai mic cu 13%

Acţiunile Transport Trade Services, în scădere...

Autor: Liviu Popescu

31.07.2023, 07:55 2684

Cu 6% se depreciau vineri după-amiază acţiunile transportatorului fluvial Transport Trade Services (TTS) la Bursa de Valori, de la 19,85 lei la 18,7 lei, ca reacţie a investitorilor la încheierea unui plasament privat accelerat la un preţ inferior celui de tranzacţionare. 

Spre comparaţie indicele principal BET stagna. Potrivit informaţiilor ZF, Swiss Capital este brokerul care a intermediat acest plasament privat de 4,6% din companie (accelerated bookbuild – ABB), o tranzacţie fulger de 48 mil. lei prin care un investitor a vândut 2,75 milioane de acţiuni TTS la un preţ de 17,25 lei pe acţiune. 

Printre cumpărători se numără şi Petru Ştefănuţ, director general al TTS, cu un pachet de 14.000 de acţiuni, adică circa 250.000 de lei. Cel mai probabil pe lista cumpărătorilor se află şi fonduri de pensii private Pilon II. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO