Burse - Fonduri mutuale

Alexandru Chiriţă, noul şef al Electrica, este investitor la UiPath, la chinezii de la Nio, acolo unde a dublat expunerea, la o companie norvegiană de croazieră, la Spotify

Alexandru Chiriţă a fost recrutat de Electrica de la Hidroelectrica, acolo a condus în ultimii doi ani Departamentul Protecţiei Datelor Personale.

Alexandru Chiriţă a fost recrutat de Electrica de la Hidroelectrica, acolo a condus în ultimii doi ani Departamentul Protecţiei Datelor Personale.

Autor: Liviu Popescu

01.08.2022, 10:00 1491

Alexandru Chiriţă, director general interimar pentru o perioadă de trei luni începută în luna mai din 2022 al Electrica (EL), după revocarea din funcţie a Corinei Popescu de către Consiliul de Administraţie, este unul dintre puţinii executivi din România care investesc în acţiuni listate pe burse străine.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Inte­gritate (ANI), Chiriţă - care a fost recrutat de Electrica de la Hidroelectrica, unde a condus în ultimii doi ani Departamentul Protecţiei Datelor Personale, are acţiuni la producătorul de autoturisme Nio, respectiv 362 de unităţi sau „Tesla din China“, de aproape 7.000 de dolari, la o companie norve­giană de croazieră de 2.400 de dolari, la producătorul de soft­ware de automatizare UiPath de 1.000 de dolari şi alte companii precum Spotify, Tilray, TUI, Ideanomix, Palantir.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO