Burse - Fonduri mutuale

Alpha Finance pariaza pe TEL la cumparare si TLV la vanzare

17.01.2010, 23:10 15

Analistii casei de brokeraj Alpha Finance estimeaza un prettinta de 18,28 lei/actiune pentru actiunile TranselectricaBucuresti (TEL) si recomanda la cumparare titluriletransportatorului de energie.
Pretul estimat este cu 20,2% peste cel actual din piata, de 15,2lei pentru o actiune Transelectrica.
Analistii de la Alpha Finance spun ca aprecierea leului fata deeuro din ultima perioada are o influenta pozitiva asupra companiei,care este destul de puternic indatorata in valuta, fapt ce ar redaincrederea investitorilor in caracteristicile defensive aleacesteia. Daca leul ar inchide anul la nivelul de 4,1 lei/euro,apropiat de cel din prezent, Transelectrica ar obtine un castigfinanciar de circa 39 mil. lei (9,5 mil. euro) pe fondul influenteipozitive a variatiei de curs, potrivit raportului AlphaFinance.
Pentru acest an, analistii casei de brokeraj estimeaza caTranselectrica va inregistra o crestere de 23 de ori a profituluinet, la 87,7 mil. lei (21,4 mil. euro), de la un castig de doar 3,7mil. lei estimat in 2009.
Pe de alta parte, analistii de la Alpha Finance spun ca titlurileBancii Transilvania (TLV) sunt supraevaluate cu 21% fata de nivelulde inchidere de vineri, de 2,28 lei si recomanda vanzarea acestortitluri cu un pret tinta de 1,8 lei/actiune.
"Ramanem fermi in ceea ce priveste recomandarea la vanzare atitlurilor Bancii Transilvania in ciuda cresterii pretului tinta cu20% de la ultimul raport si consideram ca actiunile bancii suntsupraevaluate pe fondul speculatiilor de preluare", se arata inraport.
Analistii Alpha Finance spun ca sunt sanse mici ca Bank of Cyprussa continue majorarea participatiei in Banca Transilvania, inconditiile in care Banca Europeana pentru Reconstructie siDezvoltare (BERD), care detine 15% din actiuni, nu este incainteresata de un exit, considera acestia.
Pentru acest an, analistii societatii de brokeraj previzioneaza unprofit net de 95 de milioane de lei (23,2 milioane de euro), cu 33%peste rezultatul estimat pentru 2009, de 71 de milioane de lei(16,7 milioane de euro), si un castig net de 183 de milioane de leiaferent anului 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO