Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Swiss Capital văd un potenţia de creştere de 50% pe titlurile Azomureş

Autor: Adrian Cojocar

15.02.2012, 12:50 582

Analiştii Swiss Capital, cea mai mare casă de brokeraj de pe bursă cu o cotă de circa 25% din tranzacţiile de la bursă, au emis recent un raport în care recomandă titlurile Azomureş Târgu-Mureş (AZO) la cumpărare cu un preţ ţintă de 2,55 lei/titlu.

Preţul "corect" estimat de analiştii firmei de intermediere este cu 50% peste nivelul titlurilor Azomureş de pe parcursul acestei şedinţe, de 1,7 lei/acţiune şi a fost estimat pe baza analizei comparative faţă de alte companii similare din regiune.

"La preţul din piaţă acţiunile Azomureş se tranzacţionează la un indicator EV/EBITDA (n.red. valoarea companiei raportată la profitul operaţional estimat pentru 2011) de 1,4, ceea ce implică un discount de 45% faţă de media din sector", se arată în raportul Swiss Capital.

Analiştii firmei de brokeraj consideră că preţul din oferta de care elveţienii de la Ameropa trebuie să o deruleze la Azomureş se va realiza la un preţ situat între 2,06 lei/titlu şi 2,55 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO