Burse - Fonduri mutuale

Austriecii de la Euro Invest Bank revin pe Bursă prin achiziţia Transilvania Capital

Autor: Mediafax

09.05.2011, 23:36 298

Euro Invest Bank Viena a primit aprobarea CNVM pentru a prelua99% din acţiunile firmei de brokeraj Transilvania Capital dinMiercurea Ciuc, astfel că banca austriacă de investiţii revine pepiaţa de capital din România după o absenţă de cinci ani.

"În primăvara anului trecut am început să monitorizăm piaţa (dinRomânia - n.r.) pentru a cumpăra o companie de brokeraj. Amselectat trei companii pentru runda finală. Cu Transilvania Capitalam început discuţii directe şi la final am stabilit să o cumpărăm.Nu am discutat direct cu celelalte companii", a declarat GünterWoinar, directorul general al Euro Invest Bank. El nu a precizatvaloarea tranzacţiei prin care banca de investiţii va prelua firmadin Miercurea Ciuc.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, suma ar fi de sub unmilion de euro. Foştii proprietari ai Transilvania Capital sunt maimulte persoane fizice. Euro Invest Bank a fost prezentă pe piaţaromânească de capital încă din 1994, fiind membru fondator alBursei de Valori Bucureşti prin firma de brokeraj Austro - Rom,ulterior redenumită Euro Invest Vision.

Operaţiunile locale ale austriecilor au fost conduse mulţi anide Valentin Ionescu, actualul director general al BVB. În 2006banca de investiţii a vândut firma de brokeraj unui grup deinvestitori greci, care i-au schimbat denumirea în FortiusFinance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO