Burse - Fonduri mutuale

Austriecii de la Raiffeisen aduc 11 fonduri straine

25.06.2007, 17:56 15

Raiffeisen Capital Management, liderul pietei de administrare a investitiilor din Austria, vine in Romania cu 11 fonduri de investitii, punand la dispozitia investitorilor locali plasamente pe pietele dezvoltate sau emergente din Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu si Japonia.
Raiffeisen Capital Management, divizia de administrare a activelor a grupului Raiffeisen, a incheiat procesul de autorizare a celor 11 fonduri austriece de investitii "de mai bine de o luna", potrivit informatiilor furnizate de o sursa apropiata companiei. Lista celor 11 fonduri este disponibila pe site-ul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Fondurile Raiffeisen-Osteuropa-Aktien investesc in actiuni de pe pietele emergente din Europa, avand cea mai mare expunere pe piata de capital din Rusia (53,7% din activele nete), fondul Raiffeisen-Eurasien-Aktien investeste pe pietele din China, India, Rusia, dar si Turcia. Fondul Raiffeisen-Emerging Markets-Aktien pune la dispozitia investitorilor locali actiunile de pe pietele emergente internationale din Asia, America Latina si Orientul Mjlociu. Fondul Raiffeisen-Euro-Corporates investeste in principal in obligatiuni corporatiste din Uniunea Europeana care, alaturi de recomandarile ridicate, ofera un grad redus de risc. Fondul Raiffeisen-Dollar-Rent investeste in obligatiuni guvernamentale si corporatiste din SUA. Perioada recomandata de investitii la fondurile administrate de Raiffeisen Capital Management este cuprinsa intre cinci si zece ani.
Distribuirea fondurilor va avea loc prin intermediul unitatilor Raiffeisen Bank. Raiffeisen Capital Management administreaza in total peste 300 de fonduri de investitii.
La sfarsitul lunii aprilie, societatea de administrare a investitiilor SG, membra a grupului SG-BRD, a adus pe piata SGAM Fund, fond multicompartimentat de investitii, disponibil investitorilor autohtoni prin intermediul a 11 subfonduri de investitii internationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO