Burse - Fonduri mutuale

AVAS a schimbat directorul general la Antibiotice Iasi

22.04.2008, 18:43 56

Directorul general al companiei Antibiotice Iasi (ATB), Ioan Nani, a fost inlocuit din functie, in urma adunarii generale a actionarilor de ieri, AVAS reprosandu-i acestuia lipsa de comunicare, potrivit Mediafax.
Postul urmeaza sa fie preluat de catre actualul director de marketing, Coca Cascaval. Aceasta a fost aleasa si in Consiliul de Administratie al companiei, unde-l va inlocui pe Nani, care a fost revocat din functia de presedinte.
Nani va ramane totusi in conducerea fabricii de medicamente, pentru el fiind infiintat un post de director general adjunct.
Potrivit unor surse din piata, revocarea lui Nani de la conducerea Antibiotice a fost determinata de opozitia acestuia fata de metoda de privatizare a companiei. AVAS a scos la vanzare Antibiotice la inceputul acestui an, prin licitatie cu strigare, insa ulterior a renuntat la aceasta procedura. Intentia AVAS de a privatiza fabrica a starnit un val de critici, atat din partea conducerii societatii, a sindicatelor, dar si a majoritatii liderilor politici locali.
Situatia de la Antibiotice este analizata de o comisie parlamentara, raportul preliminar prezentat saptamana trecuta aratand ca echipa manageriala a avut o activitate buna si ca privatizarea unitatii nu este obligatorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO