Burse - Fonduri mutuale

AVAS schimba administratorii Antibiotice

AVAS schimba administratorii Antibiotice

Click pentru imaginea intreaga

09.04.2008, 19:47 42

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 43 mil. lei (12,6 mil. euro), in crestere cu 16,6% comparativ cu 2007, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli ce urmeaza sa fie aprobat la sfarsitul acestei luni.
Veniturile estimate pentru acest an sunt de 279 mil. lei (79 mil. euro), cu 17,5% mai mari comparativ cu 2007.
Anul trecut compania a raportat afaceri de 230 mil. lei (68,8 mil. euro), in crestere cu 17% fata de 2006, si un profit net de 32,4 mil. lei (9,7 mil. euro), cu 36% mai mare. Actionarii vor discuta si repartizarea profitului, conducerea companiei propunand un dividend brut de 0,03 lei/actiune.
De asemenea, pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Odinara se afla si modificare componentei consiliului de administratie prin aplicarea metodei votului cumulativ. Pe lista celor propusi pentru un mandat in consiliul de administratie se afla Contantin Nicuta (director executiv financiar-contabil), Coca Cascaval (director executiv marketing si relatii internationale), Cornelia Moraru (director executiv tehnic si productie), Eugen Diaconu (director dezvoltare afaceri), Vasile Chebac (director comercial si logistica).
In prezent consiliul de administratie al producatorului iesean este format din urmatorii sapte membri: Ioan Nani (presedinte), Attila Munzlinger, Constantin Iordache, Toader Berlea, Alina Simona Haila, Gabriela Ilie si Iulian Dumitru Velenza.
Privatizarea Antibiotice este pentru moment suspendata urmand ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 53% din actiuni, sa publice din nou anuntul de vanzare in urmatoarele luni. Potrivit ultimelor date disponibile, Camera Deputatilor aprobase luna trecuta constituirea unei comisii de ancheta privind privatizarea fabricii. Companiile care au cumparat dosarul de prezentare si au achitat taxa de acces la camera de date a societatii urmau sa primeasca inapoi banii in urma anularii privatizarii potrivit unui anunt facut de AVAS luna trecuta.
Titlurile Antibiotice au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la un pret de 1,46 de lei, in scadere cu 2%. La acest nivel capitalizarea era de 664 mil. lei (180,8 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO