Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Fondul Proprietatea în vânzarea deţinerii de 2,8% din Petrom. Valoarea tranzacţiei trece de 760 mil. lei

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni şi Achiziţii din cadrul Filip & Company

Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni şi Achiziţii din cadrul Filip & Company

Autor: Cristina Bellu

19.12.2022, 13:38 315

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea la vânzarea întregii sale participaţii, constând în 1,777,067,726 acţiuni ordinare, deţinute în OMV Petrom S.A. printr-un plasament privat accelerat, demarat marţi, 13 decembrie.

Veniturile brute rezultate din tranzacţie se ridică la 764,1 milioane de lei.

“Vânzarea de către Fondul Proprietatea a participaţiei sale în OMV Petrom este punctul final al unui proces în care, pe de o parte, o mare parte dintre acţiunile acestei societăţi de referinţă au ajuns în piaţă, crescând semnificativ lichiditatea şi, pe de altă parte, Fondul Proprietatea a realizat o valoare semnificativă pentru acţionarii săi. Tranzacţia este cu atât mai remarcabilă dacă ne gândim că a fost încheiată cu succes pe fondul unui climat de piaţă plin de provocări”, explică Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni şi Achiziţii din cadrul Filip & Company. 

Echipa Filip & Company, coordonată de Alexandru Bîrsan, i-a inclus pe Roxana Diaconu (senior associate) şi Rareş Crîşmaru (associate).

Linklaters Londra a asistat vânzătorul pe aspecte de drept englez.

Erste Group Bank AG şi SSIF Swiss Capital S.A. au acţionat în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română S.A. şi Auerbach Grayson and Company LLC au acţionat în calitate de Joint Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO