Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a fost evaluata la 600 mil. euro in urma tranzactionarii a 4% din capital

07.12.2009, 23:08 16

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au intrat de nou in atentiainvestitorilor dupa ce au facut ieri obiectul unor tranzactii invaloare de 102 mil. lei (24 mil. euro), prin care si-au schimbatproprietarul 4% din capitalul bancii. Acestea sunt cele mai maritranzactii de la listarea bancii, in 1997.

Transferurile s-au realizat cu jumatate de ora inainte deinchiderea sedintei de ieri pe segmentul de piata "Deal" unde serealizeaza de obicei tranzactiile mari negociate in prealabil intredoua parti.

Tranzactiile s-au realizat la pretul de 2,4 lei/actiune, cu11,6% peste pretul de inchidere de pe Bursa, evaluand banca lapeste 600 mil. euro. Pana la inchiderea editiei nu aparuserainformatii privind identitatea investitorilor care au realizattranzactiile. "Aceste tranzactii nu ne apartin. Nu le-am realizatnoi", a declarat Rares Nilas, directorul general al BT Securities,firma de brokeraj a Bancii Transilvania.

BT Securities a intermediat in august si septembrie vanzareaunei participatii de circa 3% din TLV de catre Claudiu Silaghi,unul dintre membrii Consiliului de Administratie, pentru 13 mil.euro.

Cumparatorii au fost atunci investitori institutionali straini,potrivit informatiilor din piata. Principalii actionari ai banciisunt BERD, cu 15% din actiuni, Horia Ciorcila, presedintele banciicu 5%, in timp ce trei SIF-uri detin impreuna circa 14,5%. BancaTransilvania avea la sfarsitul lunii septembrie active de 4,3 mld.euro si un profit la noua luni de 11,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO