Burse - Fonduri mutuale

BCR fuzioneaza doua fonduri de obligatiuni, cu active de 150 mil. lei

03.09.2008, 19:27 43

Societatea BCR Asset Management (AM), din cadrul grupului BCR-Erste, intentioneaza sa fuzioneze cele doua fonduri de obligatiuni din portofoliu, BCR Clasic si BCR Obligatiuni, formand astfel cel mai mare fond mutual din industrie cu active de peste 150 mil. lei (42 mil. euro) si aproape 10.000 de investitori.
"Vom face prima fuziune din piata fondurilor mutuale intre fondul BCR Obligatiuni si BCR Clasic. Acest demers va avea loc dupa ce noul regulament al fondurilor de investitii va fi aprobat", a spus Dragos Neacsu, presedintele BCR AM.
In prezent, divizia de administrare din cadrul grupului BCR este lider pe piata fondurilor mutuale, controland aproape 30% din activele de 921 mil. lei (260 mil. euro) ale industriei la sfarsitul lunii iulie, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Societatea administreaza un portofoliu de opt fonduri, printre cele mai diversificate din piata, fondul BCR Obligatiuni inregistrand cele mai consistente subscrieri de la inceputul anului. Lansat la sfarsitul anului trecut, BCR Obligatiuni dispune de active nete in valoare de 123,6 mil. lei (35 mil. euro) de la un total de peste 2.700 de investitori, potrivit informatiilor furnizate ieri de administrator. Al doilea fond de obligatiuni din portofoliul BCR, respectiv BCR Clasic, a fost lansat in urma cu sase ani, raportand ieri active nete in valoare de aproximativ 32,5 mil. lei (9,2 mil. euro) de la aproape 6.900 de investitori. Prin fuziunea celor doua fonduri, BCR Asset Management va administra cel mai mare fond mutual, cu active care vor depasi pragul de 150 mil. lei, ceea ce ar facilita iesirea fondului pe pietele externe de obligatiuni.
"BCR Obligatiuni a atras in ultimele cinci luni subscrieri de 110 mil. lei, de la entitati din afara grupului. Investitorii de retail detin o pondere de 60% din activele atrase de fond", a continuat Neacsu.
Alaturi de investitorii individuali, la fondul BCR Obligatiuni au mai investit intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si angajatii BCR care detin o pondere de 10% din activele atrase de fond.
La sfarsitul primului semestru, BCR Obligatiuni a investit aproape 14% din activele de 72,5 mil. lei in obligatiuni corporative emise de Erste Bank, Volksbank, BRD-SG si Dexia, aproape 71% din active find plasate in depozite bancare, potrivit raportului semestrial de administrare. BCR Obligatiuni a marcat un randament de 5,3% in primele sase luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO