Burse - Fonduri mutuale

BCR vinde eurobonduri verzi de 700 mil. euro: 7,625% dobândă şi scadenţă la patru ani

BCR vinde eurobonduri verzi de 700 mil. euro: 7,625%...

Autor: Tibi Oprea

15.05.2023, 00:06 1424

Aceasta este cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative din ţară şi prima ieşire a băncii pe pieţele internaţionale.

Banca Comercială Română a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a realizat prima tranzacţie bancară de tip euroobligaţiuni verzi, în valoare de 700 de milioane de euro. Aceasta marchează debutul băncii pe pieţele internaţionale de capital şi constă în euroobligaţiuni senior nepreferenţiale, 4NC3, care au o maturitate de patru ani, cu posibilitatea răscumpărării anticipate după trei ani.

Procesul de construire a registrului de ordine a evi­denţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât în primele ore după deschidere au fost înregistrate ordine de peste 1 mld. euro, valoare care a crescut la peste 1,9 mld. euro la închiderea registrului, în doar câteva ore, ceea ce a permis stabilirea unui cupon de 7,625%, semni­ficativ redus faţă de nivelul indicativ initial de 8%-8,25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO