Burse - Fonduri mutuale

Bittnet a contractat un plafon de credit de 11 mil. lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea a 75% din preţul achiziţiei TopTech şi 2NET Computer

Bittnet a contractat un plafon de credit de 11 mil. lei...

Autor: Tibi Oprea

06.09.2022, 18:42 222

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat contractarea unui plafon – credit de investiţii – de la Banca Transilvania în sumă maximă de 11 mil. lei pentru finanţarea a 75% din preţul tranzacţiilor de achiziţie părţi sociale cu TopTech SRL şi cu 2NET Computer SRL.

„Creditul de investiţii a fost semnat de Dendrio Solutions SRL (parte a grupului Bittnet) pe o perioadă de 7 ani cu rambursări lunare de principal şi dobândă. Rata anuală a dobânzii este variabilă şi se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja fixă a Băncii de 2,50%”, notează compania în comunicatul publicat la Bursa de la Bucureşti.

Garantiile constituite pentru acest produs de creditare sunt ipoteca mobiliară asupra conturilor Dendrio Solutions deschise la Banca Transilvania, ipoteca mobiliară asupra părţilor sociale achiziţionate din cele doua companii, garanţie din partea Bittnet Systems în calitate de codebitor, garanţie emisă de Fondul European de Investiţii în proporţie de 60% din valoarea creditului, în favoarea Băncii Transilvania, în baza contractului de garantare încheiat între bancă şi FEI.

De asemenea, emitentul a anunţat finalizarea procedurilor de closing (prin semnarea certificatului de finalizare şi a documentelor suport) pentru achiziţia părţilor sociale TopTech şi semnarea documentelor necesare în vederea înregistrarii la Oficiul Registrului Comerţului a noii structuri de acţionariat.

„După înregistrarea modificărilor la ReCom, Dendrio Solutions va deţine un procent de 60% din capitalul social şi din drepturile de vot TT, iar Bittnet Systems SA va deţine restul de 40%, având în vedere că preţul tranzacţiei cuprinde şi decontarea prin acţiuni BNET ce urmează a fi alocate de Emitent în dreptul fondatorului TopTech într-o viitoare majorare de capital cu aporturi şi creanţe”, mai menţionează Bittnet Systems.

Compania este deţinută în proporţie de 11% de Mihai Logofătu, CEO şi preşedinte CA, respectiv în proporţie de 10,14% de Cristian Logofătu, membru CA. Cu 153,3 mil. lei capitalizare, acţiunile BNET înregistrează o scădere de 5,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 20,6 mil. lei, conform datelor BVB.

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat o pierdere consolidată de 557.500 de lei în primul semestru din 2022, comparativ cu un profit net de 1,6 mil. lei în aceeaşi perioadă din S1/2021, în contextul unor venituri din contractele cu clienţii de aproape 70 mil. lei, în urcare cu 45,3% faţă de S1/2021, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial.

Costul vânzărilor a urcat în S1/2021 faţă de S1/2021 cu 38,4%, la 52 de milioane de lei. Marja brută a fost de 17,9 mil. lei, în creştere cu 69%, faţă de 10,5 mil. lei anul trecut. Profitul operaţional este mai mult decât triplu, respectiv 3,6 mil. lei în S1/2022, faţă de 1 mil. lei în S1/2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO