Burse - Fonduri mutuale

Broadhurst a mai vandut doua active, cu peste 115 mil. euro

Broadhurst a mai vandut doua active, cu peste 115 mil. euro

Siminel Andrei

19.12.2007, 19:18 32

Fondul american de investitii Broadhurst a vandut in ultimele zile inca doua dintre activele sale din Romania, respectiv producatorul de BCA Elpreco Craiova si o firma care detine terenurile de pe platforma Electroaparataj Bucuresti prin intermediul unor tranzactii in valoare totala de circa 115-120 mil. euro, potrivit lui Siminel Andrei, presedintele NCH, compania care administreaza Broadhurst.
Broadhurst a realizat de la inceputul anului opt vanzari importante de active in valoare totala de peste 325 mil. euro. Fondul a fost printre primele care au intrat pe piata romaneasca in anii '90, investitiile initiale ale fondului ridicandu-se la 300 mil. dolari.
Grupul irlandez CRH, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume, a preluat compania Elpreco Craiova, intr-o tranzactie estimata la circa 70-75 de milioane de euro, valoare care cuprinde si datoriile acumulate, potrivit unor surse apropiate afacerii. Valoarea efectiva a tranzactiei s-a situat la circa 55-60 de milioane de euro.
Broadhurst, care controla producatorul de materiale de constructii Elpreco, a inceput negocierile pentru vanzarea actiunilor in luna august a acestui an si au fost finalizate recent. La negocieri a participat si omul de afaceri Horia Simu, proprietarul companiei Cuprom, impreuna cu un fond de investitii strain.
Fondul american a vandut si firma ELJ Vatra desprinsa in acest an din Electroaparataj, care detine circa 7 hectare de teren in apropierea Stadionului National din Capitala, prin intermediul unei tranzactii de 60 mil. euro. Cumparatorii sunt un grup de investitori austrieci.
Broadhurst a mai vandut in acest an participatia de 50% in proiectul Cotroceni Park, pentru 78,8 mil. euro, Tricodava, care detine un teren in Drumul Taberei, pentru 42 mil. euro, si un teren de 4,3 hectare langa Plaza Romania, pentru 30,6 mil. euro. Fondul american si-a mai lichidat participatiile minoritare detinute la Asirom si Oltchim pentru 24,8 mil. euro si a vandut statului un imobil in zona unde se construieste pasajul Basarab din Bucuresti pentru 19 mil. euro.
De asemenea, fondul a scos recent la vanzare spatiile comerciale ale Romarta, evaluate la 200-250 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO