Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj ofera 3,9 mil. euro pe 60% din Cemacon Zalau

25.06.2007, 17:56 28

Societatea de intermediere Broker Cluj a lansat o oferta publica de preluare a producatorului de materiale de constructii Cemacon Zalau, in valoare de 3,9 mil. euro (12,5 mil. lei).
Oferta vizeaza achizitia unui pachet de 59,34% din actiuni, in conditiile in care Broker Cluj controleaza impreuna cu mai multe persoane fizice si juridice restul de 40,66% din actiunile companiei.
Astfel, firma de intermediere clujeana detine pe cont propriu circa 9,2% din actiunile Cemacon Zalau, printre principalii actionari cu care Broker actioneaza concertat numarandu-se societatea Markerting Group (4,99%), Ioan Crehul (4,73%), Ioan Calb (3,11%), Stefan Elekes (2,36%), Ioan Remes (2,36%), Alpar Sarpataki (2,24%) si Butka Coloman (2%).
"Eram obligati sa facem oferta, dat fiind ca detinem concertat un pachet important din societate. In momentul in care ne-am hotarat sa inaintam oferta pretul era mult mai scazut, asa incat nu stiu in ce masura vom avea succes", spune Petru Prunea, directorul general al Broker Cluj.
Pretul oferit de societatea de brokeraj este de 7,2 lei/actiune, putin peste pretul mediu anualizat din perioada premergatoare depunerii documentatiei de oferta, si de circa patru ori mai redus decat ultimul pret la care actiunile Cemacon au inchis sedinta de vineri, de 29,5 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 27 mil. euro.
Actiunile Cemacon Zalau si-au dublat valoarea pe bursa de la inceputul lunii mai si au urcat de aproape patru ori de la inceputul acestui an.
Firma de brokeraj are deja un membru in consiliul de administratie al societatii, insa nu isi propune sa aduca schimbari importante la Cemacon.
Potrivit lui Prunea, producatorul de materiale de constructii a deschis in aprilie o noua linie de fabricatie, investitie care se ridica la peste 1 mil. euro.
In primul trimestru din acest an, afacerile Cemacon s-au majorat cu 61%, pana la 5,2 mil. lei (1,54 mil. euro), in conditiile in care profitul net s-a mentinut la nivelul de circa 308.000 de lei (91.000 de euro).
Pentru acest an, compania asteapta un profit brut de circa 3,6 mil. lei (peste 1 mil. euro), dupa ce in 2006 castigul net s-a diminuat de 3,5 ori, pana la 0,71 mil. lei (0,2 mil. euro), ca urmare a investitiilor realizate.
Alti actionari importanti ai companiei sunt Ceramica Zalau, cu o detinere de aproape 12,6% din actiuni, fondul strain de investitii Mei Roemenie en Bulgarije, cu un pachet de circa 10%, si Ceramica Service, cu 6,67% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO