Burse - Fonduri mutuale

Brokerii: Probabilitatea de a avea un preţ sub 0,244 lei la Petrom este destul de mare

Brokerii: Probabilitatea de a avea un preţ sub 0,244 lei...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2016, 00:08 1141

♦ „Fondul şi-a ales un moment prost să vândă“ ♦ Acţiunile Petrom au scăzut ieri cu până la 5% ♦ BET-NG, din care Petrom are 30%, pierde 1,5%.

Brokerii consideră că preţul pentru ac­ţiunile OMV Petrom (SNP) scoase la vânzare de Fondul Pro­prie­tatea au o probabilitate mare de a fi sub preţul maxim propus de fond de 0,244 lei, în condiţiile în care ieri acţiunile SNP scădeau cu 5%.

În a doua parte a zilei de joi acţiunile SNP se tranzacţionau la 0,226 lei, minimul din luna iunie încoace, ceea ce indică faptul că şi aşteptările în piaţă din partea investitorilor sunt pentru un preţ mai mic decât cel propus de Fondul Proprietatea.

„Judecând după reacţia de ieri a pieţei, aşteptările sunt pentru un preţ mai mic decât cel maxim, de 0,2440 lei pe acţiune, propus de Fon­dul Proprietatea“, consideră Marius Pandele, analist financiar la Prime Transaction. Având în vedere că şi interesul investitorilor mari de retail a fost unul scăzut, probabilitatea de a avea un preţ sub 0,2440 este destul de mare, spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO