Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Arctic Stream preia 23% din compania de securitate cibernetică Data Core Systems. După realizarea obiectivelor iniţiale agreate, se va lua în calcul inclusiv listarea pe BVB

Foto: Dragoş Diaconu, fondator şi CEO, Arctic Stream

Foto: Dragoş Diaconu, fondator şi CEO, Arctic Stream

Autor: Eduard Ivanovici

03.04.2024, 10:53 284

Arctic Stream (simbol bursier AST), integrator de infrastructură şi securitate IT, a anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere privind transferul a 23% din capitalul social al furnizorului de servicii de securitate cibernetică Data Core Systems (DCS), se arată într-un comunicat, în care nu s-a dezvăluit valoarea tranzacţiei. Finalizarea achiziţiei este aşteptată pentru T3/2024, după încheierea tuturor procedurilor de due diligence.

„În prezent, valoarea de piaţă ţintă a companiei Data Core Systems SRL este de 43 milioane de lei (circa 8,65 milioane de euro). Structura tranzacţiei va fi formată dintr-o componentă cash, respectiv din rezervele constituite din profitul Arctic Stream în anii anteriori (conform strategiei aprobate de acţionari), din acţiuni AST şi plăţi bonus pentru îndeplinirea unor obiective agreate de părţi”, reiese din comunicat.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, prioritatea numărul unu a următoarelor luni este colaborarea operaţională, aspectele financiare trecând în plan secundar. După realizarea obiectivelor iniţiale agreate, se va lua în considerare inclusiv listarea Data Core Systems pe Bursa de Valori Bucureşti.

La 9,15 milioane de lei a ajuns profitul net al Arctic Stream în 2023, în creştere cu 35% faţă de anul precedent. Veniturile au însumat 126 de milioane de lei, în urcare cu 54%, de la 82 de milioane în 2022. Profitul operaţional (EBIT) s-a majorat cu 38% la 10,6 milioane de lei. Acţiunile AST se tranzacţionează în creştere cu 29% în ultimele 12 luni la Bursă, pe o lichiditate de 11,4 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 130 de milioane de lei. Compania este controlată de fondatorul şi CEO-ul Dragoş Diaconu, care deţine 67,6% din capitalul social, conform BVB.

„Prin memorandumul semnat facem un prim pas pentru integrarea business-urilor Arctic Stream şi Data Core Systems în ceea ce va deveni cel mai puternic pol de tehnologie în privinţa integrării de soluţii IT şi servicii de cybersecurity din România. Ambele companii deţin o bogată experienţă în domenii complementare, certificări de la furnizori de top, un portofoliu de clienţi extins în mai multe domenii, dar - mai presus de orice - împărtăşim aceleaşi valori şi perspective asupra dezvoltării business-ului. Acesta este începutul unui parteneriat strategic în care, împreună, vom deveni unul dintre cei mai puternici jucători pe piaţa serviciilor IT”, spune Dragoş Diaconu.

Pentru 2024, Data Core Systems anticipează venituri de 52,6 milioane de lei şi un profit operaţional de 4,4 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO