Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Companiile din indicele BET încheie T1/2021 cu un profit net de 3,3 mld. lei, la afaceri de 15,5 mld. lei

Claudiu Demian, Goldring: Printre companiile care au surprins plăcut în această perioadă de raportări aş menţiona MedLife, TeraPlast, Banca Transilvania şi Sphera.

Claudiu Demian, Goldring: Printre companiile care au surprins plăcut în această perioadă de raportări aş menţiona MedLife, TeraPlast, Banca Transilvania şi Sphera.

Autor: Liviu Popescu

20.05.2021, 08:30 767

♦ Din rândul celor 17 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, doar una singură - Alro Slatina – a fost pe minus în primele trei luni din 2021 ♦ Trei societăţi – FP, Digi şi Sphera – au trecut pe plus ♦ Creşteri substanţiale ale profitabilităţii la MedLife şi TeraPlast.

Cele 17 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, fiind cele mai tranzacţionate de investitorii de la Bursa românească, au încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit net de 3,3 miliarde de lei, comparativ cu pierderi de 12 mil. lei în aceeaşi perioadă din anul precedent, în special pe fondul trecerii în teritoriu pozitiv a Fondului Proprietatea.

Pe de altă parte, veniturile celor 17 com­panii, precum Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, au fost în primele trei luni de aproximativ 15,5 miliarde de lei, în urcare cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare contribuţie, respectiv 4,9 miliarde de lei, venind din partea Petrom.

Fondul Proprietatea a trecut de la pierderi de aproape 2 mld. lei în T1/2020 la un profit net de 701 mil. lei în primele trei luni ale acestui an, fiind de altfel şi compania cu cel mai mare rezultat net, pe fondul evoluţiei acţiunilor listate, în special Petrom şi pe fondul actualizării evaluării Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO