Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti scade uşor în şedinţa de joi. Fără nicio ştire, acţiunile Prospecţiuni se apreciază cu 15%. Indicele BETAeRO, plus 1,7%

Bursa de la Bucureşti scade uşor în şedinţa de joi....

Autor: Tibi Oprea

18.01.2024, 19:27 990

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 0,05% în şedinţa de tranzacţionare de joi prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de scăderea acţiunilor Electrica (minus 1,2%), Romgaz (minus 1%), BRD şi Nuclearelectrica (minus 0,8%).

La polul opus, cele mai mari creşteri din prima ligă bursieră au fost la One United Properties (1,2%), OMV Petrom (0,7%) şi Purcari Wineries (0,5%), arată datele agregate de ZF de la BVB.

Aproape toţi indicii bursieri au înregistrat scădere. ROTX a înregistrat un avans de 0,1%, în timp ce BETAeRO, indicele reprezentativ pentru piaţa secundară, a avut un plus de 1,7%.

BETAeRO s-a apreciat în principal pe fondul creşterii acţiunilor Prospecţiuni, care au urcat cu 15%, pe fondul unor tranzacţii de 780.000 de lei, fără ca societatea să facă vreun anunţ la BVB.

Tranzacţiile totale s-au ridicat la 38,7 mil. lei, sub media acestui an de 54,5 mil. lei, cele mai lichide acţiuni fiind Hidroelectrica (9,4 mil. lei), Banca Transilvania (4,4 mil. lei) şi OMV Petrom (2,6 mil. lei). Toate cele trei acţiuni au avut creşteri uşoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO