Burse - Fonduri mutuale

Bursa japoneză s-a prăbuşit la cea mai slabă valoare de la tsunamiurile din 2011

Bursa japoneză s-a prăbuşit la cea mai slabă valoare...

Autor: Ştefan Stan

23.05.2013, 12:00 1286

Bursa Japoneză s-a prăbuşit, indexul Nikkei micşorându-se cu 7,3%, ajungând cea mai slabă valoare de la tsunamiurile şi cutremurele din martie 2011, ceea ce a dus la un declin violent al pieţelor din restul Asiei şi Europei, scrie The Wall Street Journal.

Vânzările frenetice la bursă au început după eliberarea unui raport despre comerţul asiatic, conform căruia sectorul industrial din China s-a contractat. China este un partener cheie al Japoniei şi al restului Asiei, iar raportul a ridicat noi dubii legate de puterea celei de-a doua economii mondiale.

Semnele conform cărora Rezerva Federală Americană va reduce programul de cumpărare de obligaţiuni a fost de asemenea un factor care a dus la o vânzare rapidă a obligaţiunilor, crescând rapid valoarea acestora.

Ben Bernanke, şeful Rezervei Federale Americane (FED), a anunţat că FED şi-ar putea reduce programul de cumpărare de obligaţiuni în valoare de 85 de miliarde de dolari pe lună. Stenogramele din ultima întâlnire a Băncii Centrale Americane arată că oficialii FED sunt gata să reducă programul începând din iunie.

Pe lângă indexul Nikkei japonez, şi indexul Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,7%, iar Composite Index din Shanghai a scăzut cu 0,7%. Efectele datelor conform cărora sectorul industrial din China a scăzut s-au simţit şi în Australia, unde moneda naţională s-a depreciat de la valoarea de 0.9665 de dolari la 0.9605 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO