Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Lion Capital raportează pentru anul trecut un profit net de 417 mil. lei, de peste patru ori mai mare decât în 2022. Activele cresc cu 26%

Bursă. Lion Capital raportează pentru anul trecut un...

Autor: Eduard Ivanovici

29.02.2024, 18:56 195

Lion Capital, fond alternativ de investiţii listat la Bursă sub simbolul LION, a înregistrat anul trecut un profit net de 417,3 milioane de lei, în creştere cu 337% prin comparaţie cu rezultatul din 2022, reiese din raportul anual preliminar.

Cea mai mare societate de investiţii financiare de la BVB listează suma de 4,3 miliarde de lei în ceea ce priveşte activele, în urcare cu 26,4% faţă de valoarea de la 31 decembrie 2022, respectiv 3,4 miliarde.

„Câştigul net din investiţii se ridică la 294 milioane lei, fiind preponderent rezultatul evaluării activelor financiare din portofoliu evidenţiate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere (e.g. acţiuni cotate şi necotate - filiale şi entităţi asociate şi a unităţilor de fond). Evoluţia ascendentă în 2023 a principalilor emitenţi listaţi incluşi în această categorie (Vrancart şi Biofarm) a influenţat pozitiv nivelul acestei poziţii, dar şi evoluţia valorii juste a participaţiilor necotate sau fără piaţă activă (în principal al entităţilor cu profil imobiliar”, scriu reprezentanţii grupului.

Acţiunile LION sunt pe plus cu 0,4% în 2024 şi cu 4% în ultimul an, sub dinamicile indicilor BET şi BET-FI. Compania afişează o evaluare de 1,3 miliarde de lei la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO