Burse - Fonduri mutuale

Bursa pregăteşte schimbarea sistemului de conducere pe model austriac

Autor: Andrei Chirileasa

20.12.2011, 15:39 275

Administratorii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) se vor întâlni miercuri pentru a discuta convocarea unei noi AGA, în care să se propună acţionarilor schimbarea modului de conducere a companiei, prin introducerea sistemului dualist, cu Consiliu de Supraveghere şi directorat.

Sistemul de conducere dualist este întâlnit mai ales la companiile locale cu acţionari austrieci, precum Petrom, BCR sau Raiffeisen.

"Ne întâlnim mâine (miercuri - n.r.) pentru a discuta introducerea sistemului dualist. Trecerea la acest sistem este foarte potrivită pentru Bursă, chiar dacă momentul ales nu este cel mai potrivit din cauza AGA din 9-10 ianuarie (pentru schimbarea CA - n.r.). O să propun ca discuţiile privind schimbarea modului de conducere să se ţină la AGA de bilanţ sau ca administratorii aleşi pe 9 ianuarie să preia de drept funcţiile din Consiliul de Supraveghere pe perioada mandatului rămas", a declarat Ciprian Zah, vicepreşedintele CA al BVB.

În cazul în care însă acţionarii nu vor accepta ca administratorii aleşi în ianuarie să fie automat numiţi în Consiliul de Supraveghere, BVB ar putea organiza din nou alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO