Burse - Fonduri mutuale

​Bursa schimbă modalitatea de calcul a celor mai importanţi doi indici: BET şi BET-TR. Ce trebuie să ştie investitorii

​Bursa schimbă modalitatea de calcul a celor mai...

Autor: Liviu Popescu

05.10.2016, 19:03 623

Indicile BET şi indicele BET-TR, reprezentativi pentru BVB, vor avea o componentă variabilă, faţă de una fixă de 10 companii în prezent, iar numărul minim de companii va fi 10 şi maximul de 15 companii. Azi, Consiliul Bursei a aprobat modificarea manualelor indicilor BVB.

„În plus, se introduce un Watchlist în care se vor regăsi companiile monitorizate pentru includerea în indicii BET şi BET-TR. Componenţa listei va fi decisă în cadrul şedinţelor periodice din martie şi septembrie”, menţionează BVB.

Companiile vor rămâne în listă minim şase luni, până la includerea în indici. Primul Watchlist va fi comunicat pieţei în cel mai scurt timp şi va rămâne în vigoare până la şedinţa Comisiei Indicilor din martie 2017.

Componenţa şi numărul de companii în indici se poate modifica de două ori pe an, în martie şi septembrie, dar şi în condiţii excepţionale (de exemplu în cazul listării unor noi companii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO