Burse - Fonduri mutuale

​Bursă: Transelectrica a semnat un memorandum pentru realizarea unei linii de înaltă tensiune şi curent continuu şi a staţiilor de conversie pe teritoriul României

​Bursă: Transelectrica a semnat un memorandum pentru...

Autor: Liviu Popescu

16.10.2023, 17:42 1089
Transelectrica (simbol bursier TEL), compania naţională de transport a energiei electrice, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti semnarea unui memorandum de înţelegere în realizarea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unei linii de înaltă tensiune în curent continuu şi a staţiilor de conversie pe teritoriul României (HVDC). Memorandumul a fost semnat cu Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA), Meridiam SAS, E-Infra (Electrogrup Infrastructure) şi Fluro Transworld.
“În data 16 octombrie 2023 Proiectul a fost depus de către CNTEE ”Transelectrica” S.A. împreună cu MAVIR (Operatorul de transport al energiei electrice din Ungaria ), ca promotori, pentru includerea în ediţia 2024 în Planul de 10 ani de dezvoltare a Reţelelor (TYNDP). După etapa verificării condiţiilor de eligibilitate stabilite de ENTSO-E proiectul va intra în etapa de analiză a beneficiilor şi a costurilor la nivel european, proces care va fi realizat în cadrul ENTSO-E prin aplicarea unitară a aceleiaşi metodologii şi a aceloraşi scenarii stabilite pentru estimarea evoluţiei viitoare a producţiei şi a consumului de energie electrică la nivel european”, se arată în raportul publicat de Transelectrica la BVB.
Compania are o capitalizare bursieră de 2,1 mld. lei iar în 2023 acţiunile au urcat cu 34% pe tranzacţii de 80 mil. lei. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 22%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO